Антон Спасов и Станимир Димитров са доволни от контролата с Литекс

IMG_5413Старши треньорът на Нефтохимик и неговият помощник Станимир Димитров останаха доволни от играта на отбора в контролата с Литекс, въпреки загубата с 0:2.

Според тях отборът е играл добре, за етапа на подготовка, в който се намира. Само пет дни тренировки имаха шейховете преди двубоя, а в редовете им имаше шест нови футболисти. Дебютни участия с отбора направиха Шопов, Даниане, Цонков, Ласков, Орачев и Апостолов. Някои от новите показаха добри качества, но умората от тежките тренировки си оказа влияние и в последните минути на двете полувремена, футболистите на домакините, които са значително по-обиграни като състав и в по-напреднал етап на-подготовката, бяха по-свежи. В контролата поради различни причини участие не взеха Васил Калоянов, Михаил Георгиев и Янаки Смирнов, които са с оплаквания.

Тази сутрин отборът направи крос в пресечена местност в подножието на Стара Планина, а следобед футболистите получиха половин ден почивка за разпускане из града или в минералния басейн, където да направят възстановяване.