Атанас Атанасов: Заредени сме с воля и желание за победа в дербито

2013-11-01 12.05.21

Старши треньорът на Нефтохимик Атанас Атанасов  даде днес своята редовна пресконференция преди поредния мач от първенството на страната. На нея той се спря на подготовката за предстоящото Морско дерби и атмосферата в клуба преди двубоя.

– Проблемите в Нефтохимик са много и не от вчера, но и в предстоящия мач момчетата ще се вложат максимално. Те са професионалисти и нямат нужда от допълнително „надъхване, което у нас като че ли е много употребявано понятие – допълни треньорът. Този мач, макар и да се играе извън Бургас има своето голямо значение както за футболистите, така и за публиката на отбора. Една победа ще даде по-голяма увереност в силите ни и ще ни послужи като стимул в предстоящите мачове.

Хубавото е, че в този мач Петър Димитров ще играе. Оказа се, че сме допуснали грешка в броя на наказателните картони, което е добре – продължи треньорът. За съжаление обаче губим капитана Коста Янев, опитен футболист с важна роля за нашия отбор.

След като сме приели задачата да се борим при тези условия, нямаме право да се оправдаваме. Ръководството прави всичко възможно да ни осигури комфорт. Футболистите са професионалисти и трябва да си вършат работата. Повечето момчета са млади и трябва да имат перспектива за развитие. Целта на тези футболисти  е един ден да излязат навън, да отидат в по-класни отбори и да се развиват. Това може да се случи само с добри игри и успехи”, категоричен бе треньорът.

Атанасов не пожела да коментира други проблеми в тима, но заяви категорично, че в групата за мача ще влязат само играчи, които тренират здраво през седмицата и заслужават мястото си в отбора и на терена. Именно поради такава причина, за мача с Любимец групата е била от 16 футболисти.

Треньорът още веднъж изрази съжалението си за пропуснатата възможност отборът  да запише победа при гостуването с Любимец, но въпреки това остава зареден с оптимизъм за предстоящите мачове срещу съперници, които също се борят за оцеляване.