Бронзови медали и добро представяне на Нефтохимик в Златни пясъци

  • 12.04.2022
  • Press
  • ДЮШ
  • 0
  • 143 Views

Успешно представяне за двете възрасти на Нефтохимик на силния турнир, който се проведе през уикенда в курортния комплекс Златни пясъци.

Родените през 2009г с треньори Васил Цветанов и Боян Милков се паднаха в „шампионската“ група с отборите на ПФК Черно море (Варна), ПФК Славия (София) и ФК Шумен.
В първият ден нашите момчета спечелиха с 2:1 над ФК Шумен, като срещата можеше да завърши и при много по-висок резултат в наша полза. През вторият ден въпреки отличния и здрав мач, малките „шейхове“ загубиха от финалиста в турнира ПФК Черно море (Варна) с 3:2, а следобяд не успяха да измъкнат нищо от шампиона при възрастта ПФК Славия, като там загубиха с 3:1.
Така като трети в своята група, Нефтохимик се изправи срещу опонент от другата група, а това е столичния ФК Арес, като бургазлии надделяха след изпълнение на дузпи.
В последния ден в мач за 5/6 място се изигра бургаско дерби насред Златни пясъци, като там Нефтохимик надделя с 2:0 над Черноморец (Бургас) и остана на пето място.

Родените през 2008г. с треньор Костадин Джамбазов пък бяха на принципа на първенството, всеки срещу всеки. В първият ден бургазлии победиха с 2:1 Футболна академия „Пловдив“. На следващия ден отново се поздравиха с победа, този път с 3:0 над ФК Марев старс (Варна). След това последва загуба от шампиона в тази възраст ПФК Черно море (Варна) с 3:1 и равенство 0:0 с ОФК Несебър.

Така родените през 2008 година се поздравиха с бронзовите медали и третото място, като с индивидуална награда за най-полезен играч се отличи Алекс Помаков от отбора на Нефтохимик.