Валерий Дамянов: Не съм и мечтал за такъв добър старт!

IMG_8653Старши треньорът на Нефтохимик Валерий Дамянов заяви след равенството със Славия, че едната точка го задоволява, но иска да вижда повече увереност и самочувствие у своите футболисти.

„Отново започнахме слабо първото полувреме, отново не съградихме нищо в атакуващ план. Явно трябва много да работим, особено за физическата подготовка каза треньорът. Имам чувството, че играчите се пестят и през второто полувреме започват да играят, когато другите отбори вече са поиграли 45 минути. Ние тогава изглеждаме по-свежи и по-добре. Ще се опитам да моделирам тренировките. Правил съм го и друг път. Ще се опитаме да оправим този проблем”, каза Дамянов след мача.

„Най-важното, което ни липсва е самочувствие. Когато видим, че губим мача, решаваме да играем. Тогава започваме да задържаме топката, започваме да си подаваме и да градим играта. До тогава – някакъв страх, някаква липса на самочувствие – не знам защо. Ще поговоря с всички тази седмица. Трудно ще променя играта до мача с ЦСКА. Ще се опитаме да намерим още 1-2 момчета и ще се опитаме на тези футболисти да им вдъхнем увереност, за да могат да играят по-добър футбол. В края на краищата, без да се предлагаме, без да търсим топката, трудно ще печелим мачовете”, коментира наставникът.

„Всяка точка ме удовлетворява, да не забравяме, че ние сме новобранци в А група и тепърва ще започваме да градим. Вече имаме седем точки, аз със сигурност не съм и мечтал. Седем точки не са малко”, завърши Дамянов.