Валерий Дамянов: Трите точки срещу Локомотив ще бъдат един чудесен завършек на седмицата

_T8G9875Старши треньорът на Нефтохимик Валери Дамянов сподели пред журналисти днес, че най-вероятно ще направи промени в стартовата единайсеторка на Нефтохимик в мача срещу Локомотив Пловдив. Наставникът на шейховете отново заяви разочарованието си от тежката загуба срещу ЦСКА и повтори максимата си, че футболистите трябва да променят манталитета си, за да печелят мачовете на отбора.

И в двубоя с Черноморец,, и в този със Славия, както и в последния срещу ЦСКА Нефтохимик е показал една плахост и неувереност в определени моменти от срещата. След мача на Българска армия Дамянов заяви, че е разговарял поотделно с всички футболисти, като се е опитал психически да ги мотивира да не повтарят грешките си.

За съперника Локо Пловдив опитният наставник на Нефтохимик заяви, че това е един стойностен и добре представящ се отбор, със силни чужденци. Дамянов е запознат със схемата на игра на пловдивчани като е изгледал всички техни мачове изиграни до момента.
„Въпреки сериозния съперник ние излизаме за победа, а трите точки в мача утре, ще бъдат един чудесен завършек на седмицата – каза Дамянов.

Треньорът заяви още, че двама футболисти са на проби в отбора на Нефтохимик, но дали ще се стигне до предложения за контракти е все още рано да се каже. Всичко зависи от това как двамата ще се впишат в колектива и какви качества ще покажат в тренировките на отбора. Единият от двамата футболисти е вратарят Петър Денчев, а другият – бившият халф на „Светкавица“ Търговище Цветан Илиев.

През паузата в първенството Валери Дамянов иска отборът да изиграе поне три контроли. От една страна по този начин Нефтохимик няма да губи ритъм, а от друга спарингите ще се използват, за да се опитат различни игрови схеми и да се тестват новите играчи в отбора.