Валери Дамянов: Срещу Любимец излизаме с 4-ма в атака

887766Победата в мача е без алтернатива заяви старши треньорът на Нефтохимик Валери Дамянов на редовната си пресконференция преди кръга в А група.

Треньорът заяви, че е разочарован единствено от това, че футболистите са се предали в първия мач срещу Литекс, още след края на първото полувреме при резултат 2:1 за домакините. През седмицата той е провел разговори с всеки един от футболистите именно по този въпрос.

Треньорът сподели, че Нефтохимик ще излезе с променена тактика, спрямо първия двубой, като отборът ще играе с четирима в атака. Двама централни нападатели и двама офанзивни футболисти по крилата. Попитан дали това не е твърде опасно за отбора, Дамянов заяви, че неговата философия е да се напада с максимален брой футболисти и съответно отборът да се защитава по същия начин. Ето защо не е толкова важно с колко футболисти ще се атакува, колкото те да играят като колектив във всички фази на играта. Ще има и индивидуални промени, като на вратата ще застане Евгени Караманов, а по десния фланг като крило ще започне Стамен Ангелов.

– Има все още неща, които трябва да се усъвършенстват в играта, както и при статичните положения – заяви Валери Дамянов. Търсим още футболисти, за да се промени към добро облика на отбора. Аз съм завършил курс за съдия, но никога не коментирам съдийството. Смятам, че ние трябва да си свършим работата на терена.

Треньорът не пропусна да похвали и феновете, които подкрепиха отбора в първия мач от сезона. Според него това е истинското поведение, което трябва да демонстрират привържениците.
– След това, което видях в Ловеч, със сигурност ще пратя сина си в агитката, за да подкрепя отбора, както той иска – заяви убедено наставникът.