Велин Дамянов: Искам да продължим да играем силно

Велин Дамянов е юноша на Нефтохимик. Заради високия му ръст, мнозина го оприличават с английския национал Питър Крауч. Той е преминал през отборите на Черноморец Бургас и Черноморец Поморие, където натрупа доста опит в центъра на отбраната. Често се включва и в атаките на отбора, където бележи важни голове. Такова бе и попадението му в Плевен, при победата с 2:1, която изкачи Нефтохимик като едноличен лидер на върха в Б група.

Велине, каква е обстановката в отбора преди важния мач с Пирин?
– Момчетата са с приповдигнато настроение – играем добре, а сега имаме възможност да продължим напред за Купата. Всички сме наясно колко важен може да бъде един такъв мач, както за нашето израстване като футболисти, така и да може от следващия сезон на отбора да се гледа по друг начин.

Притеснява ли ви съперника в неделя, все пак е отбор от А група?
– За съперника не искам да говоря. В първия мач в Гоце Делчев загубихме нелепо. Смятам, че заслужавахме равенството. През първото полувреме пропуснахме и добри положения. Това вече е минало. Гледаме напред и мога да кажа, че сме мобилизирани и искаме да спечелим срещата.

В последните мачове треньорът ти гласува доверие, но не изигра много срещи през сезона.
-Имах неприятна контузия, която изискваше време за възстановяване. Сега се чувствам отлично и се надявам така да бъде и през следващия сезон. Спокоен съм и смятам, че и през пролетта ще мога да покажа качествата си на терена.

Смяташ ли че отборът на Нефтохимик може да се пребори за квота в А група още през настоящия сезон?
-Това е най-задаваният въпрос през последните месеци. В отбора повечето от футболистите сме юноши на Нефтохимик. Смятам, че всеки от нас знае възможностите си и тези на отбора. Не правя комплименти, но ръководството на клуба прави така, че всички футболисти да мислим само за изявите си на терена. Заедно сме в успехите, а неуспехите за щастие през сезона бяха много малко. Името Нефтохимик също задължава много. Ние сме тези, които трябва да върнем отбора отново в А група. Сега моментът е подходящ. Напролет приемаме като домакини повече от преките си конкуренти за първото място, а пред нашата изключителна публика на съперниците ще им е доста по-тежко. Приключихме първи през есента, иска ми се да сме още по-силни напролет.