Ветерани на Нефтохимик искат среща с бургаския кмет

1
Инициативен комитет от футболисти – ветерани на Нефтохимик, ще се срещне в началото на другата седмица с бургаския кмет Димитър Николов. Поводът за това е, че завърналият се отбор на нафтата в А група, след 7 години в Б и В футболните групи, ще трябва да играе мачовете си извън Бургас. Както е известно преговорите за стадион Лазур, в които Община Бургас и кмета на града завиха, че ще бъдат гаранти, засега са блокирани, поради големи различия в позициите на страните. Идеята на ветераните е да се направи пореден опит за сближаване на позициите и решаването на казуса със стадион Лазур, чрез ангажимент на Общината, която е равноправен собственик в Черноморец Бургас.

По-късно днес инициативата на ветераните ще бъде огласена пред медиите от Бургас и страната, а в нея ще се включат емблематични футболисти от най-бляскавите години на бургаския футбол. Показателното в случая е, че бивши футболисти на Черноморец, също са подкрепили своите колеги от Нефтохимик, въпреки голямото съперничество между двата клуба на футболния терен.

Вчера между община Несебър и ПФК Нефтохимик 1962 бе подписан договора за ползването на стадиона в курортния град през новия сезон. Днес представители на бургаския клуб са в столицата, за да се запознаят с изискванията на футболния съюз за новото първенство. Ще бъдат картотекирани и още няколко футболисти, чиито картотеки бяха изготвени в последните дни. От 13 часа днес пък е официалната пресконференция на Нефтохимик преди първия мач за сезона срещу Литекс Ловеч, който ще се играе в неделя от 21 часа.