Голмайсторът на Нефтохимик U19 Радостин Неделчев: Във футбола всичко зависи от характера

IMG_3368 (Small)Радостин Неделчев е един от голмайсторите в състава на елитния отбор на Нефтохимик за юноши до 19 години. Нападателят е роден в Бургас, през 1998 г., а първите си стъпки във футбола прави едва седемгодишен. Таланта му забелязват тогавашните треньори от школата на Нефтохимик, които присъстват на училищния футболен турнир, в който Радо участва и се отличава с качества. Първокласникът получава покана да тренира в отбора на „шейховете“, от където започва пътят му на футболист. Година след това, влиза в отбора на Черноморец, а през лятото на 2015 година се завръща в Нефтохимик. „Чувствам се много добре в Нефтохимик. С отбора ми сме много добър колектив, с който взимаме общи решения за всичко. Приятели сме и много се подкрепяме.“ – казва Радостин.

Футболистът показва завидно майсторство на терена и дава значителен принос за всяка победа на отбора от началото на сезон 2015/2016 г. Най-значимият успех за него е голът, който вкара във вратата на Лудогорец, по време на гостуването им в Бургас, на 26 септември тази година и с който оформи резултата 1:0 за Нефтохимик. „Всички играхме с голямо желание и се подкрепяхме. Треньорът ни Венелин Петков много ни мотивира. Макар, че не очаквахме да победим Лудогорец, дадохме всичко от себе си и успяхме“ – спомня си Радо. Друг голям успех, с който се гордее, постига с бившия си отбор през изминалата година. Тогава побеждават ДИТ (София) с 4:1, а четирите гола в противниковата врата са негово дело. Със зелената фланелка, Радостин оформи и победния резултат 2:1 срещу Черноморец, в среща от XI кръг на първенството, която се проведе на 30 окт. 2015 г. При гостуването на Верея (Стара Загора), Радостин отново допринесе за победата с 3:1, с точно попадение, а последният му голям успех е от домакинската среща с Черно море (Варна), в която Нефтохимик победи с 3:0, а две от попаденията бяха негови.

От два месеца провежда тренировки с мъжкия отбор на Нефтохимик. Споделя, че се чувства на мястото си там и среща само позитивно отношение към себе си от представителния тим. „Не изпитвам трудности, само заради това, че всички проявяват търпение и ни подкрепят. Не се ядосват когато грешим, а ни обясняват. Не ме притеснява това, че тренировките са по-тежки физически, а че са много технически. Има повече за мислене отколкото за бягане.“ –шегува се футболистът.

Амбициите му за бъдеща футболна кариера включват професионален договор с Нефтохимик. „Знам, че няма да ми е лесно да пробия и ще има много трудности, но мисля, че всичко зависи от характера. Футболът в България не е на нивото на останалите европейски държави, но и отношението към работата на футболистите тук не е добро. От трибуната и от телевизора всичко изглежда лесно, но когато си на терена нещата стоят по различен начин.“ – казва Радо.