ДВА ОТБОРА ОТ ДЮШ НА НЕФТОХИМИК ЗАПОЧНАХА ПОДГОТОВКА С НОВИ ТРЕНЬОРИ

Два отбора от ДЮШ на Нефтохимик започнаха подготовка с нови треньори. Това са родените 2005 г футбол 9), които ще бъдат водени от Ганчо Евтимов и родени 2006 (футбол 7) с треньор Веселин Добрев. Първата тренировка на младите „шейхове“ се проведе на изкуствения терен на базата „Кампус“ и беше наблюдавана лично от изпълнителния директор на клуба Пламен Михов. Той заяви, че работата в ДЮШ ще бъде наблюдавана под лупа, защото целта ще бъде след няколко години голяма част от представителния отбор да е с местни футболисти, излезли от школата на Нефтохимик.

IMG_3696В дните 26-27 юли, родените 2005 ще участват на детския международен турнир „Трифон Иванов“, който ще се проведе във Велико Търново. Форумът се организира от Община Велико Търново и е в памет на големия български защитник. Вчера за първа тренировка се събра и отбора U-17, който бе воден от Господин Господинов и Милен Христов, а заниманието се проведе в с. Българово.

На 17-ти юли Нефтохимик U-19 заминава на десетдневен подготвителен лагер във Велинград, като в същия ден ще изиграе контрола с Берое, от 10:00 ч., в Стара Загора. По време на лагера ще се проведе контролна среща и с аржентинския ГЕБА (Буенос Айрес), на 26-ти юли. Отборът ще се включи и в тринадесетото издание на футболния форум „Юлиян Мензаров”, който ще се проведе в Свищов, от 1-ви до 4-ти август. Турнирът се организира в памет на един от 12-те загинали в трагедията край река Лим от 2004 г. – Юлиян Мензаров и дава поле за изява на млади и талантливи футболисти от цял свят. Събитието е включено в програмите на ФИФА и УЕФА. През следващата година Елитната юношеска група до 19 години ще бъде част от престижния турнир, организиран от „Мерцедес”, Щутгарт. Заявката за участие вече е одобрена от организаторите. Международният форум ще се проведе в дните от 25-ти до 27-ми май 2017 г., в германския град. Участието на Нефтохимик и в трите турнира няма да ангажира финансово клуба и състезателите. Разноските ще се поемат изцяло от организаторите.