Декларация от ПФК „Нефтохимик“

Във връзка с публичното изявление на говорителя на ПГ на БСП Жельо Бойчев, че „Нефтохимик“ е бил заплашван от ПП ГЕРБ, ръководството на клуба заявява пред цялата общественост, че екипът на „Нефтохимик“ никога не е получавал заплахи и ултиматуми във връзка с предстоящите президентски избори.

На поредната провела се среща на 10.11.2016 г. между представителите на клуба с кмета на Община Бургас Димитър Николов и общински съветници от ОбС Бургас бяха обсъдени плановете за развитието на „Нефтохимик“, както и на спорта в Бургас.  Заплахи, свързани с финансирането на клуба не само, че не са се състояли, но те са невъзможни на фона на факта, че издръжката му идва от спонсори, рекламодатели и дарители. Главен акционер в клуба е Общината, но тя го финансира единствено в рамките на Наредбата за финансиране на спортните клубове. Въпросът за издръжката на „Нефтохимик“ бе засегнат от кмета Димитър Николов в уверение на футболистите и работещите в клуба, че то е подсигурено за целия сезон и от тях се очакват единствено резултати. Освен мерките за класиране на представителния тим на челни позиции в елитното първенство, подробно бяха обсъдени и целите пред детско-юношеската школа, свързани с разширяването на тренировъчната база.

Напомняме, че „Нефтохимик“ е общински клуб и негов принципал се явява местният парламент, съставен от представители на различни политически сили. Всички те са в правото си да поискат отчет за изпълнението на дългосрочната стратегия за развитие на клуба, да се запознаят с целите пред него и да предложат мерки за подобряване на качеството му на работа. В тази връзка ръководството на „Нефтохимик“ изразява благодарности към кмета и представителите на ПП ГЕРБ за интереса им към развитието на клуба и ще се радва да се срещне и с всички други политически партии, които проявят интерес към проблемите и предизвикателствата пред футбола в Бургас. Но още веднъж категорично заявяваме, че няма да допуснем  името на отбора да бъде въвлечено в политическото съревнование.