Децата на Нефтохимик ще изнесат открит урок по опазване на планетата

В много интересна и образователна инициатива ще се включат най-малките от академията на Нефтохимик. В Международния ден на Земята, в центъра на града, те ще проведат открит урок по разделно сметосъбиране за всички минувачи. Малките „шейхове“ ще припомнят на своите връстници, а най-вече и на по-възрастните, колко е важен природосъобразният начин на живот.

Разбира се, темата за опазването на планетата ще бъде засегната чрез футбола. Специално за празника децата на Нефтохимик подготвиха футболни игри и упражнения, с които да демонстрират добри екологични примери.

Това ще се случи на 22 април /понеделник/, от 18:00 ч., на площада до Часовника, в рамките на празничната програма, организирана от „Бизнес инкубатор“. Заедно с футболистите от „зелената“ академия, в инициативата ще участват и възпитаниците на училище „Френе“, които  ще направят тематичен Великденски базар. Сцената на „БулевАрт“, до Часовника, ще бъде озвучена от музикални представления, а творчески настроените родители с деца, ще  могат да се включат в работилница, където сами да изработят красива и потребна вещ от непотребни материали.

 

Ето и пълната програма на събитието:

15:00 ч. – отваря базара на училище „Френе“

16:00 ч. – отваря арт къща и работилница „Ламаленна“

16:00 ч.- Концерт от сцената

18:00 ч.-  Арт инсталации

18:00 ч. – Демонстрация на децата от академията на ПФК „Нефтохимик“