Димитър Николов: „Нефтохимик“ ще играе на стадион „Лазур“

Бургаският кмет Димитър Николов зае позицията на човек на честта и реда и защити правото на футболистите на Нефтохимик да играят на стадион Лазур пред хиляди свои почитатели. Ето и официалната позиция на кмета на община Бургас:

„Въпреки бруталния вандалски акт, не позволих да се развали договора между „Черноморец“ и „Нефтохимик“, защото считам, че истинските футболни фенове имат нужда любимият им отбор да играе при добри условия, каквито предлага стадион „Лазур“.

Намесих се в този спор, осъзнавайки огорчението от агресията и нанесените щети на най-хубавия бургаски стадион. Смятам, че развалянето на договора щеше да е победа за вандализма, а не за хилядите любители на спорта.

За мен е важно бургаският спорт да се развива и да радва съгражданите си. Не искам те да бъдат потърпевши от агресията на няколко развилнели се вандали.

Обръщам се към феновете на „Черноморец“:

Знам, че ви е трудно да приемете посегателството над знамената на любимия клуб. Подкрепям ви във всичко и ви поздравявам за интелекта и толерантността, която демонстрирате. Гарантирам, че съсипаното имущество на стадиона ще бъде възстановено и защитено.

Обръщам се към футболната агитка на „Нефтохимик“:

Ще продължите да гледате играта на любимия си отбор на стадиона в „Лазур“, но искам самите вие да покажете, че категорично се разграничавате от вандализма и злобата. В този град има правила и аз държа те да се спазват.

Оттук нататък всяка проява на неспазване на спортсменския дух, унищожаване на материално имущество на стадиона, физическо или психическо насилие ще ме накара да сваля доверието си и ще даде основание за прекратяване на договора“, се казва в позицията на Димитър Николов.