Димитър Николов поздрави Нефтохимик

IMG_4835
На днешната тренировка на Нефтохимик кметът Димитър Николов поздрави футболистите и ръководството на отбора с влизането в А група и пожела успехи и светло бъдеще на тима. Той разговаря с треньорите и футболистите, а след това гръмна бутилка с шампанско с пожелание за здраве и успехи.

Николов разговаря дълго и с феновете, дошли да поздравят своите любимци с промоцията в А група. Естествено най-наболелият въпрос, който привържениците зададоха бе свързан с бъдещото финансиране на клуба и база, където Нефтохимик да води своята подготовка за сериозните битки в елита. Кметът обясни, че се водят разговори с няколко местни фирми, които са обявили готовност да финансират клуба, но детайлите предстои да бъдат уточнени. Ще се разговаря и с още големи компании от града и региона, които също да се включат в подкрепата за Нефтохимик. Феновете от своя страна ще организират голямо парти на открито на сцената на „Охлюва“ в Морската градина след последния мач на отбора, за което получиха подкрепата на бургаския кмет.

Изпълнителният директор Благо Митрев обяви, че в отбора има яснота на кои позиции ще се търси подсилване с нови футболисти, но това е приоритет на треньорите. Разбира се привличането на нови играчи ще бъде свързано и с бюджета, който ще бъде осигурен. Той се изказа оптимистично и за това, че в отбора има млади футболисти с потенциал, които са с много добри перспективи за развитие. Но за А група ще са необходими и играчи с опит, които да го предадат на младите – смята Митрев.

Треньорът Антон Спасов и неговия екип остават и ще водят отбора и през следващия сезон. Може да бъде привлечен кондиционен специалист, който да отговаря за физическата подготовка на играчите. Ще се търси опитен и амбициозен треньор, който да приема каузата Нефтохимик като своя. Все още не е изготвен план за лятната подготовка, но това ще стане след като от БФС обявят кога ще започне новия сезон в А група. Треньорския щаб и скаутския отдел на клуба са набелязали конкретни футболисти, но имената им ще бъдат обявени едва когато се стигне до подписване на договори. Наблюдавани са играчи от А и Б футболна група, повечето от които играят редовно в своите отбори.

Преди заниманието на отбора Изпълнителният директор на Нефтохимик Благомир Митрев се срещна с Ивелина Василева, която е водач на листата на ГЕРБ в Бургас. Дискутирани са били въпроси за бъдещето на отбора и е потърсено съдействието на кандидат депутатите от партията, които да лобират пред рекламодатели и компании, за спонсорство на отбора през следващия сезон.

Нефтохимик ще тренира и утре, а в неделя играчите ще получат почивен ден, за да могат да дадат гласа си на парламентарните избори.