Димчо Ненов: Искаме поне още един домакински мач за Купата

Пред Нефтохимик предстоят два изключително отговорни мача до края на месеца. Първо в събота нафтата приема елитния Ботев Враца в мач-реванш за Купата на страната, а в сряда гостува в последен мач от полусезона на Спартак Плевен, в решителен мач за първото място в групата.

На традиционната си пресконференция, треньорът на Нефтохимик говори пред журналисти за очакванията си от двата тежки сблъсъка.
„Надявам се да успеем да отстраним Ботев в събота. Не казвам обаче, че ще ни бъде лесно. Искам добре да бъде оценен съперника ни, който е силен тим с добри футболисти”, каза Ненов. Ако искаме да продължим, нямаме право на грешка. Ботев е в подем, благодарение и на опитния треньор, който се завърна начело на отбора.

За втората среща – в Плевен, ситуацията е малко по-различна. Този мач е важен, но за моментното класиране в групата. След това имаме цял полусезон. Ще се опитаме да извлечем максимума и от двата двубоя, за да изиграем до Нова година още един мач пред нашата публика”, заяви още той.
Отборът е подготвен за продължения и дузпи, ако разбира се се стигне дотам подчерта още наставникът на „зелените”. Треньорът няма притеснения, че ако се наложи да се играят продължения футболистите няма да се възстановят до следващия мач в сряда.

„Разполагаме с достатъчен потенциал, а и не вярвам някой от футболистите да изпусне шанса си и да се раздаде докрай в тези два мача. Съжалявам само, че двама души са с проблеми“ каза още той. Освен Велин Дамянов, за чиято контузия Ненов много съжалява, с травма е и вратарят Цветан Димитров, който има проблеми с рамото. Въпреки това има футболисти, които са готови да заместят контузените – смята още треньорът.

Утре тренировката на Нефтохимик е преместена за сутринта, за да могат футболистите и спортно-техническия щаб да изгледат мача на Спартак Плевен в Бургас. Ако времето е добро и има възможност, нафтата ще подкрепя и Мастер на стадиона в Българово.