Димчо Ненов: Колектива ще е ключът към едно добро представяне

Старши треньора на Нефтохимик Димчо Ненов, както и капитана на тима Любомир Божинов говориха днес пред журналисти. Двамата споделиха своите мнения за това как протича подготовката на тима за предстоящия първи кръг от шампионата и готов ли е Нефтохимик за новия сезон. Ето какво отговориха те:

Димчо Ненов – „ Два дни преди мача с Локомотив (Горна Оряховица) ако кажа, че сме готови значи ще излъжа. Дори седмица преди началото на първенството при нас имаме нови попълнения, но пък от друга страна всички играчи се влагам максимално и в момента си мисля, че ще се представим на добро ниво в първия двубой. Локомотив (Горна Оряховица) запазиха ядрото си и с привличането на Ангел Червенков за старши треньор съм убеден, че ще са добре подготвени. Играхме контрола с тях в лятната подготовка и се надявам да не повторим грешките от този мач, когато загубихме с 0-2. Излизаме в петък за да покажем най-доброто от нашия отбор. Мисля, че изградихме добър колектив, естествено от много кратко време сме всички заедно и ще ни трябва още малко време за пълно сработване. Колектива ще е ключът към едно добро представяне в новия шампионат. Не искам да давам прогнози колко точки ще спечелим. Все още градим отбор и не желая да давам прогнози, които в последствие да се окажат нереални. Имаме още един, двама играчи, които са под въпрос за първия мач, но се надявам до петък всичко да е наред и с техните документи. Знаете, че сменихме целия отбор и  хората, които искахме са при нас в момента, така че отчитам лятната ни селекция като добра“.

Любомир Божинов – „Както г-н Ненов каза ние сме изцяло нов отбор, на който е необходимо време за сработване. Най-важното за мен е да успеем да изградим един колектив. Когато играчи, треньори, ръководство и фенове са единни  съм убеден, че отбора ще върви напред. Знаете, че съм юноша на Нефтохимик и ще направя всичко възможно да се представим добре. Локомотив (Горна Оряховица) е тим, от който съм убеден, че можем да откраднем точки. В съблекалнята климата е страхотен, сега остава да пренесем всичко и на терена. Всички в отбора сме наясно какво се иска от нас, така че се надяваме да постигнем положителни резултати. Целта на всички трябва да е да изградим отбор, с който целия град да се гордее“.

Мачът между Локомотив (Горна Оряховица) и Нефтохимик ще е откриващия двубой в Първа Професионална Лига за сезон 2016/17 и ще се играе в петък, от 19:00 часа на стадион „Локомотив“ в Пловдив.