Димчо Ненов: „Надявам се да зарадваме хората с добра игра и победа“

Днес старши-треньора на Нефтохимик Димчо Ненов и един от опитните футболисти Яни Пехливанов говориха пред журналисти. Двамата споделиха очакванията си преди първия домакински мач на „нафтата“ за този сезон срещу тима на Дунав Русе. Мача е идния петък от 19:00 часа на стадион „Лазур“. Брифингът започна с поднасяне на съболезнования от страна на ръководството и всички играчи на отбора, към семейството и близките на Траян Дянков, който почина внезапно в понеделник.

„Аз също искам да изкажа от името на целия треньорски щаб най-искрените ни  съболезнования към близките на Траян. Един изключителен професионалист, момче с огромен морал, който беше пример за мъжество и всеотдайност“, с тези думи Димчо Ненов започна своето изказване. Относно предстоящия мач с Дунав Ненов заяви „След първия мач с Локомотив ГО атмосферата в отбора е добра, въпреки че не успяхме да спечелим, но с оглед на кадровите проблеми, които имахме до последния момент резултата е добър. В по-голямата част от мача с Локомотив стояхме добре на терена и се вижда, че вървим в положителна посока. За предстоящия мач с Дунав всички футболисти са добре здравословно и са на разположение, но при нас проблема е да изравним физическите сили на закъснелите с подготовката момчета. Миналата седмица Ангел Грънчов отпадна в последния момент от групата, защото му се роди дете, като тук е момента да го поздравим за радостната новина“. Димчо Ненов призова и феновете на Нефтохимик да подкрепят отбора „Този отбор е изграден с тази цел, а именно да събира повече хора на стадиона, и да е подкрепян от цялата бургаска общественост“. „Отбора на Дунав миналата година спечели безапелационно шампионата в „Б“ група, като успяха да запазят ядрото на състава си, а също така  добавиха няколко добри попълнения, имат собствен стил на игра, но смея да твърдя, че сме ги разучили добре и се надявам да зарадваме хората на стадиона с една добра игра и победа разбира се“, кача още Ненов.

13918475_10209292968514185_589950513_o

Защитника на „шейховете“ Яни Пехливанов заяви, че се надява бургазлии да дойдат на стадиона в петък, защото това е много важно за всички футболисти в отбора и допълни, че мача с Дунав ще е доста равностоен, но фактора домакинство и пределна мобилизация ще донесе победата на Нефтохимик.

На пресконференцията беше съобщено, че Иван Цветанов от тази седмица се присъединява към треньорския щаб в мъжкия тим на Нефтохимик, като помощник треньор.