IMG_3140
Въпреки многото привлечени футболисти, старши треньорът Димчо Ненов каза преди следобедната тренировка на тима, че селекцията в Нефтохимик не е завършена. Той е удовлетворен от досегашната подготовка, но предстои още работа по оформянето на стила на игра на отбора.

-Наистина привлякохме доста играчи – каза за Burgasutre треньорът на нафтата. Повечето от тях са млади, на по 18, 19, 20 години. Има и няколко по-опитни, които да дадат повече спокойствие и самочувствие на отбора. Четирима са нападатели, двама халфове, един защитник и двама вратари. Въпреки като цяло добрата селекция, процесът не е завършен. Надявам се до края на подготовката да видим още няколко играчи, като акцентът пада на тези със защитни функции. Имахме да решаваме проблеми в атака и средата на терена, изникна проблем с вратарския пост. Решихме тези проблеми, като целта бе да имаме по двама равностойни състезатели за всеки пост и такива, които могат да заместят други футболисти, в случай че това се наложи. Постигнахме го и сега работим по включването на новите момчета. Имаме доста време все още и се надявам до първия мач да сме напълно готови за силен старт на сезона – завърши наставникът.

След като стана ясно че Велин Дамянов и Станислав Жеков ще играят в чужбина се търсят алтернативи за заместници на двойката титулярни централни бранители Диян Молдованов и Георги Хашев.