Димчо Ненов с лиценз УЕФА ПРО

Треньорската школа към БФС съобщи официално, че старши треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов успешно е положил изпита за УЕФА ПРО лиценз. Така бургаският специалист има право да води отбори в А и Б професионалните футболни групи на страната. Ненов защити лиценза си преди двадесет дни, а резултатите на комисията станаха известни преди часове.
Дипломната работа на бургаския специалист бе по тема свързана с групи C и D на ЕВРО 2012. Акцентът падна върху головите атаки и ефективността на отборите в тези две групи. Преди това Ненов имаше възможност да изгледа на живо няколко срещи от посочените групи. Димчо Ненов обеща да почерпи за най-високия лиценз, но след мача с Видима Раковски, който той очаква да завърши победно за шейховете.

В същото време Ненов не скри притесненията си за тримата основни играчи на нафтата, които са на лагер с младежките национали.

Той твърдо ще разчита на Емануил Манев, Живко Петков и Димитър Благов за мача в Севлиево. Наред с това той пожела на националите успешно представяне в утрешната двустранна игра в Правец.