Директорът на Нефтохимик Мартин Бошнаков: Започваме да градим по-силен отбор

IMG_3446 (Small)Г-н Бошнаков, в последната среща за тази година Нефтохимик победи като домакин Добруджа с 2:1. Какъв е коментарът Ви за мача?

Макар и инфарктна, съм доволен от победата. Тя беше изключително важна преди края на първенството.

Какво мислите за цялостното представяне на отбора през есенното първенство?

Като цяло представянето ни през този полусезон бе слабо и незадоволително. Всички знаем, че Нефтохимик винаги играе за победа, но с оглед играта, която показаха нашите футболисти деветото място, на което завършихме, ни приляга. Тук е моментът и да благодарим на нашите фенове, които подкрепяха отбора през целия полусезон.

Какви са плановете на ръководството за подобряване на качеството на играта през втория полусезон?

Естествено, ще се направят промени  в отбора. Вече започнахме със селекцията. Ще бъдат привлечени пет-шест нови футболисти, който със сигурност, ще вдигнат нивото. Съответно ще се разделим с някои момчета от сегашния състав.

Доволен ли сте от работата на треньорския колектив?

С треньорския щаб, в лицето на Диян Петков и неговите помощници, работим перфектно и се надявам да постигнем желания резултат, а той е възможно по-високо място в класирането. Всеки, който посещава нашите мачове и следи развитието на Нефтохимик, е видял разликата след тяхното стъпване в отбора. Сега започваме да градим по-силен отбор, с който догодина да гоним челните места в класирането. С по-добрите игри се надяваме и да върнем бургазлии на стадиона.

Как ще протече подготовката за пролетното първенство?

Подготовката на отбора ще започне на 12 януари, предвидили сме и лагер. Ще уговорим контролни срещи, които да ни дадат възможност за по-добра преценка на селекцията. Ще дадем шанс за изява и на някои момчета от Детско-юношеската школа на Нефтохимик, които се представят изключително силно през годината.

А какъв е коментарът Ви за резултатите на школата? Доволен ли сте от представянето на отборите?

Да, при нас тренират над 250 деца, които показват изключителни умения и талант. Аз присъствах на много от мачовете, на всички възрастови групи и съм впечатлен от желанието, с което играят и отговорността, която показват, въпреки крехката си възраст. Всички отбори постигнаха завидни резултати, можем да съм се похвалим и с първенци в класирането, така че съм много доволен от развитието на Детско-юношеската школа.

Стабилен ли е клубът финансово и има ли проблеми с издръжката?

За издръжката на клуба са необходими доста средства. В момента, благодарение на „Мастерхаус“, на Община Бургас и на нашите рекламодатели, които са около 30 фирми, отборът съществува. Имаме желязна финансова дисциплина. Излишни разходи не се правят.Можем да се похвалим с това, че сме един от малкото клубове в страната, които са изрядни към всички институции, включително към БФС.

А има ли нужда от още финансови благодетели?

Ако искаме да гледаме професионален футбол от А група в град Бургас,  на който му приляга да има отбор в горната дивизия, ще са необходими доста повече средства. Тези средства могат да дойдат единствено ако бизнесът в Бургас се обедини и съвместно с общината, в лицето на Димитър Николов, реализираме проект за развитието на футбола в града.

Днес е празникът на Бургас – Никулден. Какво ще пожелаете на бургазлии?

Пожелавам им най-вече здраве. Ние имаме огромния късмет да живеем в един от най-красивите и бързо развиващи се градове в страната. Но, за да продължаваме да следваме този път трябва да сме по-единни и да търсим начини да популяризираме града си. Спортът е един от тези начини и ще се радвам ако заедно съумеем да направим нещо голямо в тази насока.