Диян Молдованов: Дано има повече хора като Николай Филипов, които да помагат

IMG_3886
В пресконференцията на Нефтохимик, извън спортно – техническите аспекти, които бяха коментирани, футболистите също изразиха мнение по проблемите в клуба:
„Проблемите около клуба назряват от доста време – заяви Юри Иванов. До този момент не искахме да ги коментираме, но момента да назовем нещата с истинските им имена настъпи. Затова се събрахме тук, да дадем гласност. Ние сме отговорни хора и никой не си е позволил някъде да коментира финансовите затруднения“ – заяви Юри Иванов. „Нямаме сигурност – работим, тренираме и не знаем нито дали ще вземем пари, или кога ще ги вземем. Всичко, което е постигнато е плод на упорита работа и колективен труд, а не на добро заплащане “, откровен бе защитникът на „Нефтохимик“. Знаем, че времената са трудни, затова ние правим всичко което се иска от нас в работата ни, на терена. Бургас е голям град, с развита икономика, транспорт, инфраструктура затова и смятам, че могат да се намерят хора, които да помогнат на клуба. Още повече, че става дума за отбора, който е на първо място в групата, отбор с традиции и привърженици.

От своя страна опитният защитник Диян Молдованов подчерта, че помощта, която са оказали собствениците в лицето на Николай Филипов е била много важна в трудните моменти за клуба. Дано има повече хора като него, които да помагат – каза Молдованов. Той очаква сериозна подкрепа за отбора от трибуните в неделя. Що се отнася до финансовите проблеми защитникът заяви, че в момента всички мисли на играчите са насочени към подготовката на мача с Банско. Никой от играчите не се оплаква затова, че заплатите са забавени, но все пак е добре да се знае как ще се развият нещата занапред. И той се присъедини към треньора и своите съотборници, които са убедени, че отборът трябва да получи възможност да завърши първенството, а футболистите ще направят всичко възможно да се класират първи и да добият правото да играят от следващия сезон в А група.