Женски отбор и отбор по минифутбол ще се състезават с името Нефтохимик

IMG_0258 (Medium)С името и екипа на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ вече ще се състезават досегашния Мини футболен клуб „Лазур Свети Влас“ и Женският футболен клуб „Бургас лейдис клуб“.  По този повод днес се проведе пресконференция, на която присъстваха административният  директор на Нефтохимик Николай Тодоров, председателят на УС на клуба по минифутбол Динко Денев, основателят на женския футболен клуб Гергана Видева и треньорът Христо Каракашев.

„Изключително съм радостен, че точно на 8 март – Денят на жената, успяваме да реализираме една идея със създаването на женски футболен отбор.Това е възможност да IMG_0268 (Medium)се направи така, че повече момичета да тренират футбол. Благодаря им че се обърнаха към нашия клуб. Мисля, че ще дадем едно ново начало на женския футбол в Бургас. С клуба по минифутбол партньорството ни започна по-отдавна. Те вече имат една победа със зелените екипи. Минифутболът, футзалът и плажният футбол са доста популярни в града ни и поради тази причина решихме да има такъв отбор, който да е разпознаваем.“ – каза Николай Тодоров.

Гергана Видова също изрази радостта си, че женският футболен клуб вече ще носи името Нефтохимик: „Трябва да има обединение във футбола и в спорта като цяло“ – каза IMG_0299 (Medium)тя. Треньорът на отбора Христо Каракашев добави, че това е най-младият отбор в българското първенство, със средна възраст на състезателките 16-17 години, но въпреки трудностите отборът ще играе само за победа.

Председателят на мини футболния клуб Динко Денев разкри, че плановете пред отбора са да се включи в Републиканското първенство по плажен футбол, както и в първенството на Варна по футзал. „За сега сме само на етап минифутбол. Въпреки, че все още не е под егидата на Футболния съюз, има Републиканска лига по минифутбол и който стане победител ще представлява България на Европейското първенство. Надявам се марката Нефтохимик да ни помогне и ние да я представим достойно.“ – каза Денев.