Живко Петков: Искам да играя редовно и да вкарвам голове за Нефтохимик

Живко Петков е един от младите футболисти, които все по-често намират място в стартовата единайсеторка на Нефтохимик – роден е през 1993 година, възпитаник на школата на отбора. Досега бе част от различните национални юношески формации. За пореден път централният нападател бе повикан и от треньора на младежките национали Михаил Мадански на лагер сбора в Ловеч. След завръщането си от лагера, футболистът отговори на няколко въпроса пред официалния сайт на клуба.

– Живко, за кой път получи повиквателна за младежкия национален отбор?
– Това е трети лагер, който провеждам с отбора и вече започнах да се чувствам в свои води. Познавам се с повечето от момчетата, защото с тях съм играл и преди в юношеските отбори.

– Как усети атмосферата в националния отбор?
– Смятам, че атмосферата е много добра. Г-н Мадански поставя точно своите изисквания и ние ги изпълняваме, доколкото ни стигат възможностите. В момента се изгражда нов отбор за следващия квалификационен цикъл и според мен ще е необходимо още малко време за сработване, но всички имаме желание да се представим по най-добрия начин и смятам, че това ще ни донесе успех в бъдеще.

– Чу се, че тренировките в отбора са били доста тежки. Така ли е?
– Тренирахме двуразово и интензивно, за да може в краткото време, когато сме заедно треньорът да добие по-бързо представа за подготовката ни. За себе си и моите съотборници от Нефтохимик мога да кажа, че нямахме проблеми с адаптацията и високите натоварвания, т.като и в клубния ни отбор тренираме здраво.

– Все пак намираш ли разлика в подготовката в националния тим и в Нефтохимик?
– Като натоварвания и тежест не. И на двете места тренировките са много интензивни и динамични. Разликата е в в конкретните задачи, които получаваме за дадена среща или двустранна игра, но това е обяснимо, т.като при младежите все пак не се познаваме толкова добре, както в клубния отбор.

– Имаш ли планове за бъдещето?
– Да, естествено. Първо искам да съм здрав, да играя редовно в Нефтохимик и да бележа голове, каквато е задачата ми на терена. След това, ако покажа добри игри се надявам да продължа да бъда част от младежкия национален отбор. А по-нататък, ще видим.