Зелена заря в Деня на народните будители ще отбележи 50 години от създаването на Нефтохимик

С мач между отбора, спечелил сребърните медали от първенството на страната през 1997 година и настоящия тим на Нефтохимик, ще бъде отбелязана 50 годишнината от основаването на клуба.

Събитието е предвидено за 1-ви ноември – Денят на народните будители и ще се проведе на новия спортен комплекс в Бургас зад Окръжна болница. Футболистите от вицешампионския отбор на нафтата вече приеха с радост поканата да участват в празника. На тържеството са поканени и всички останали, обличали зелената фланелка.

На празника се очакват кметът на града, Областният управител, шефове на футболни клубове, представители на БФС, Министерството на спорта, футболисти, приятели, привърженици и много други гости.

Преди кулминацията, която ще бъде двубоят между дрийм тийма на нафтата и настоящия отбор, ще се проведе детски турнир, организиран от Областният съвет на БФС Бургас. В него участие ще вземат шест отбора от града и региона.

След края на турнира ще се проведе мач между сборен отбор на бургаските журналисти и сборен отбор, съставен от феновете на клуба, в който победителят ще отнесе няколко каси пенливо питие.

В края се предвиждат фойерверки и заря, с която ще бъде ознаменувано събитието. Организаторите планират и много други приятни изненади за хилядите привърженици, които се очаква да изпълнят до краен предел спортния комплекс.