Кметът Димитър Николов на тренировката на Нефтохимик в Долно Езерово

IMG_4154
Един малък празник да очакват днес живеещите в бургаския квартал Долно Езерово, казаха феновете на новия член на елитната футболна група Нефтохимик. Лично кметът на Бургас ще присъства на тренировката на отбора днес от 17.30 часа, за да поздрави всеки от футболистите, треньорите и ръководителите на клуба, който донесе много радост на всички привърженици на футбола. Очаква се Димитър Николов да облече и специалната фланелка с надпис: „Нефтохимик А група“, която председателят на фен клуба на нафтата Николай Тодоров му връчи снощи в Летния театър, като израз на благодарност към стореното от градоначалника в подкрепа на клуба. Фланелка с благодарност получи и бившият премиер Бойко Борисов, с чиято помощ бяха осигурени 300 000 лева за клуба от петролната рафинерия ЛУКОЙЛ.

Привържениците планират масово да се изнесат и да присъстват на първото занимание на отбора след победата над Шумен, която прати нафтата в първия ешелон три кръга преди края на първенството.

Освен присъствието на феновете, което ще бъде допълнено от нови транспаранти и атрибути на заниманието ще присъстват и представители на местните и национални медии, които ще отразят завръщането на Нефтохимик в семейството на А група.

Въпреки сигурното класиране на отбора за елита обаче, старши треньорът Антон Спасов, който залага на по-скромни медийни изяви откакто е начело на отбора, заяви лаконично, че има още доста работа, независимо от протоколния характер на двубоите до края на сезона.