Костадин Джамбазов: Очаквам място между първите седем

S1950014
Изпълнителният директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов заяви на пресконференция днес, че очаква отбора на Нефтохимик след първия етап на първенството да намери място сред първите седем. До това становище той е достигнал след добрата подготовка направена от отбора и липсата на контузии.

– Картотекирахме 23-ма футболисти за старта на новия сезон. През подготовката отборът се готви отговорно и смятам, че въпреки малкото закъснение в началото, направихме една добра селекция. Момчетата са мотивирани да се докажат и в контролите се представиха на ниво. В отбора се интегрираха доста нови футболисти, които също ще допринесат за вдигането на класата на Нефтохимик.

На въпрос дали Нефтохимик ще може да започне и завърши първенството Джамбазов бе категоричен:
– Осигурен е бюджет от 1 млн. лева.Водим разговори с няколко компании и се надявам след приключването им, да гарантираме една още по-добра стабилност на тима. Надявам се в процеса на първенството, интересът на фирми и спонсори към тима да се засили. Според Джамбазов, въпреки, че е много рано да се говори за бургаското дерби в третия кръг, той смята, че в него водещи ще бъдат не толкова спортно – техническите качества на играчи и отбори, колкото мотивацията и желанието за победа в единия или другия отбор.

На пресконференцията се разбра, че през седмицата са изчистени всички задължения към играчи, треньори и служители, които се дължаха от ръководството за миналия сезон.