Людмил Киров: Вярвам, че Нефтохимик ще остане в професионалния футбол!

Новият старши треньор на Нефтохимик Людмил Киров даде интервю пред клубния сайт на зелените. Той разкри неговите виждания за ситуацията в клуба, както и амбициите си, свързани с Нефтохимик.

 • Г-н Киров, как решихте да поемете Нефтохимик? Как виждате ситуацията в клуба?
 • Ръководството на клуба ми отправи оферта, която аз приех. Бях чел, че в клуба има финансови проблеми, но реших да приема предизвикателството. От шест месеца съм без отбор, а в нашата професия не може да се чака дълго. Посъветвах се с няколко приятели, които ме окуражиха да приема предизвикателството.
  Приятно съм изненадат от ситуацията в клуба. Ръководството прави всичко възможно да влязат нещата в ред. Извършват се плащания, покриват се и стари дългове. Аз бях поставил условие футболистите да си получават регулярно парите. До този момент това се случва. Така, че писанията в част от медиите не отговарят на истината. Тук се работи сериозно и ръководството прави всичко възможно да се излезе от кризата.В цяла България е трудно. Голяма част от футболните клубове също изпитват проблеми. Така, че това не е прецедент. По-важното е, че се работи сериозно и отговорно.
 • В самия отбор каква обстановката?
 • Много добра. Момчетата са мобилизирани, тренират здраво. Търсим развитие, надграждане. Селекцията, която направихме не е лоша. За последно взехме вратаря Момчил Орлинов, преди това Брахими от Царско село. Има много млади футболисти, които ще се развиват. Всички заедно трябва да бъдем един силен колектив и вярвам, че нещата ще се случат.
 • Кои са най-важните мачове до края? Може би всеки един?
 • Точно така. Всеки един мач е важен за нас. Ще се борим за всяка точка. В последните мачове, срещу Литекс и контролата със Созопол се видя, че има тласък напред. Нужно е обаче още надграждане. Работим всеки ден и смятам, че ще стане. Условията ни са отлични. Искам да го подчертая. Много добър терен в Каблешково, уютен хотел, в който футболистите спят в Свети Влас, възстановяване в хотел България, храна, на играчите се плаща и горивото. Само от това, което изброих се вижда, че става въпрос за професионална организация.
 • Ще остане ли Нефтохимик във Втора лига?
 • Вярвам, че ще остане. Заради това дойдох в Бургас. Трудно ще е, но ние ще се борим във всеки един мач, без значение, кой е противника. Нефтохимик е марка в българския футбол и мястото му не е при аматьорите. Вярвам, наистина! Нефтохимик ще се спаси от изпадане!
 • Успех!
 • Благодаря!