Малки „шейхове“ ще участват на престижен турнир в Хановер

Малките футболисти на Нефтохимик, които преди дни спечелиха престижния турнир на Щрабаг и БФС в столицата, получиха покана да участват на турнир в Хановер. Добрата игра на възпитаниците на треньора Антон Николов е направила впечатление на специалистите и със съдействието на шефа на направление Детско – юношески футбол в БФС Пламен Михов, състезателите на Нефтохимик родени през 2001 година ще пътуват до Германия през месец април.

Всяка година домакините от област Нидерзаксен, организират пролетни турнири с участието на много отбори от региона и чуждестранни тимове. Сред участниците са отборите на Волфсбург, Хановер, Оснабрюк, Дуисбург, които са водещи в областта и много други, а в надпреварата при децата се включват до 40 отбора. Турнирът обикновено продължава в рамките на три дни. В свободното време за децата – участници домакините са подготвили специална програма за свободното време, в която са включени посещения на забележителности в региона.

Все още не е известен пълният списък на отборите, които ще участват в турнира, но сред тях със сигурност ще бъде бургаския Нефтохимик. Престоят на малките бургаски футболисти по време на турнира ще бъде поет изцяло от домакините.