Маратонът Galleria Run приключи успешно с подкрепата на „Нефтохимик“

IMG_4762 (Small)Градският мини маратон Galleria Run събра в Бургас стотици почитатели на спорта и здравословния начин на живот. Той се проведе днес и в него взеха участие състезатели от Бургас, Айтос, Карнобат, Несебър и Созопол, разпределени в четири възрастови групи. Събитието, организирано от Mall Galleria и Община Бургас , премина със силната подкрепа на ПФК „Нефтохимик“.

Състезателите преминаха по маршрут: от КЦ „Морско казино“ по ул. „Богориди“ – „Александровска“ – „Ванче Михайлов“ – „Струга“ и „ЯнкоIMG_4857 (Small) Комитов“ до мол „Galleria. По трасето ги насочваха и им помагаха футболисти от „Нефтохимик“, заедно със своите треньори Господин Господинов, Георги Терзиев и Тодор Койчев.

Стартът на състезателите в категория 15-17 г. бе даден от световната шампионка по карате киокушинкай Станислава Бойчева, а старт на участниците в категория 18+ даде кандидатът за кмет на Община IMG_5141 (Small)Бургас Димитър Николов. Той пожела през следващата година в маратона да се включат 3000 участника.

На церемонията по награждаването, която се състоя в Mall Galleria, първенците получиха парични и предметни награди. Наградите на състезателите в категория над 18 години връчи административният директор на „Нефтохимик“ Николай Тодоров. Най-добрият участник в категорията получи и ВИП карта за домакинските мачове на отбора.