Милен Гамаков пред сайта Топновини: В Англия футболът е начин на живот

gamakow„В Англия футболът е начин на живот, там денят започва и завършва на стадиона”. Това заяви пред сайта ТОП НОВИНИ талантливият футболист на Нефтохимик Милен Гамаков, който преди седмица премина успешни проби в английския Рединг. Въпреки крехката си възраст, момчето не спира да впечатлява със сърцатата си игра и беше избран от феновете за най-добър играч в два поредни месеца. В откровено интервю за ТОП НОВИНИ талантливият младок сподели интересни неща за впечатленията си от английския футбол, за страстта си към футбола, както и за плановете си извън терена.

Малко известен факт е, че преди да стане футболист, бащата на Милен е искал той да тренира волейбол. Въпреки това, той е открил своя път още от дете и се надява, че един ден този път ще го отведе до любимия му Барселона.

„Преди всичко искам да поздравя съотборниците си с победата над Калиакра. Най-важното са трите точки, които Антон Спасов ни беше поставил като цел. Това, което се иска от нас е да вземем максимума до края на първенството и да завършим като лидери в групата. Остава ни още един мач, в който не трябва да подценяваме Спартак (Плевен) и трябва да се раздаваме допоследно в тренировките”, каза Милен непосредствено след победата над Калиакра.

„Винаги ми е било мечта да играя в Нефтохимик, защото още от малък татко ме водеше на стадиона и гледах как футболистите вкарваха на големите отбори. Мечтаех си един ден да играя в Нефтохимик и ето, че тази мечта е вече реалност. Отборът се завърна в А група, където ще играе с много по-стойностни отбори от Калиакра, Спартак Плевен и Светкавица. Сега трябва да продължим да се трудим, за да върнем добрите времена на Нефтохимик и феновете по трибуните”, продължи футболистът.

Той не пропусна да благодари на своите съотборници, както и на феновете на Нефтохимик, които го удостоиха с приза за най-добър играч за месеците март и април.

„Започнах с футбола когато бях 3-4 клас. Първоначално идвах да гледам тренировките на юношите. Преди 7-8 години те тренираха на едно игрище, което ние знаем като „Сгурията”. Още тогава се запалих по футбола. От малък татко ме водеше в зала „Лукойл” и искаше да тренирам волейбол, но аз винаги взимах топката и тръгвах да я ритам, а те ми казваха, че трябва да я подавам с ръце. Като цяло сам се запалих по футбола. Записах се в школата на Нефтохимик – тогава Нафтекс при първия треньор Панайот Горов и от там започна всичко”, разказа сърцатият футболист, който тази година завършва средното си образование. Той призна, че иска да си почине една година, след което смята да продължи образованието си в НСА.

„Не знам, откъде да започна разказа си за Англия, защото това, което преживях за тази една седмица не може да се опише с думи. Направи ми впечатление, че там хората изцяло мислят за футбол и живеят с тази мисъл. Стават сутринта, отиват на стадиона и се прибират чак вечерта. Там учат, там се хранят, там тренират. При тях футболът е начин на живот. Има страшно много неща, които ме впечатлиха. Изкарах една страхотна седмица и ще видим, какво е подготвило бъдещето. Изиграх един мач с Донкастър, в дори отбелязах гол. Не искам да давам оценка за собственото си представяне. Има хора, които ме гледат и те ще ме оценят. Като цяло не обичам да давам оценка, как съм играл, но по принцип съм много критичен към себе си и когато не победим или когато не играя добре, го изживявам доста тежко”, подчерта Милен. Той призна, че симпатизира на Барселона и мечтата му е един ден да се запознае отблизо с испанския футбол.