Милен Христов става треньор в Нефтохимик

Бившият халф на Нефтохимик Милен Христов ще започне работа като треньор в школата на бургаския тим. До миналия сезон Христов играеше в отбора на „нафтата” и даде своя принос за успехите на тима през годината. В началото на подготовката за новия сезон, той също бе сред футболистите в зелени екипи, но реши да сложи край на професионалната си кариера като състезател.

След един полусезон, в който играеше за аматьорски клуб, Христов отново се завръща в отбора, където протече основно неговата футболна кариера. Този път обаче той ще се заеме с по-различна задача. При него ще се учат на първи стъпки във футбола децата на Бургас, родени през 2004, 2005 и 2006 години. По този начин ръководството на Нефтохимик продължава традицията да залага на свои кадри в обучението на младите играчи.

Треньори в академията на зеления тим са бившите футболисти на „нафтата“ Антон Николов, Ганчо Ефтимов, Веселин Шулев, Димитър Стойчев. Много от възпитаниците на школата на Нефтохимик пък играят в представителния отбор като двамата капитани Момчил Желев и Любомир Божинов и младоците Живко Петков, Галин Димов, Емануил Манев и много други талантливи състезатели.