Мирослав Енчев: Мотивирани сме да играем в А група

Áóðãàñ - ôóòáîë- Íåôòîõèìèê- ÖÑÊÀ
На днешната пресконференция на Нефтохимик присъства футболистът Мирослав Енчев. Той е едно от новите попълнения на отбора. Мирослав е само на 21 години, но вече има изиграни 18 мача в А група с екипа на Берое, откъдето премина през зимния трансферен прозорец. Ето какво сподели Мирослав пред официалния сайт на клуба.

-Мирославе ти си отскоро в Бургас. Успя ли да се адаптираш към обстановката в отбора?
-Момчетата ме приеха добре и нямах никакви проблеми с адаптацията. Бургас е страхотен град, за отбора на Нефтохимик няма какво да говоря – за него е казано много. Отбор с традиции и страхотна публика, която във всеки мач те кара да се раздаваш максимално.

-Конкуренцията на поста където играеш е много сериозна. Смяташ ли, че можеш да се пребориш за титулярното място?
– Наистина отборът има силни футболисти на поста централен защитник. Аз тренирам здраво и се опитвам да бъда на ниво, без значение дали играя в даден мач или на тренировка. Треньорът решава кой да играе, но аз се стремя във всеки един момент, когато се разчита на мен да оправдая гласуваното доверие.

-Кажи нещо повече за себе си, все пак от съвсем скоро си в Нефтохимик.
-Възпитаник съм на школата на Берое. До момента преди да премина в Нефтохимик съм играл само за Берое. Имам 4 сезона в А група и 18 мача. Надявам се от догодина да играя в А група с Нефтохимик.

– Как върви подготовката за предстоящия мач в неделя?
– Всичко е нормално, тренираме сериозно и се готвим, защото знаем, че Спартак Варна е отбор, който също като нас има обявена цел и тя е влизане в А група. От моите съотборници зная, че двубоите между двата отбора предизвикват сериозен интерес и се приемат като морски дербита. Ще бъде тежък сблъсък, защото и двата отбора ще се стремим към успеха. Очаквам стабилна подкрепа от феновете в неделя, добра игра от нашия отбор и победа.