Мирослав Коев: Гордост е да се състезаваш за Нефтохимик

IMG_1992Мирослав Коев се присъедини към отбора на „шейховете“ през януари тази година. Десният защитник е роден в Поморие, на 22 април 1990 г. Започва да тренира в отбора на родния си град, когато е на 7 години.  През 2009 година подписва първия си професионален договор с Черноморец /Бургас/, а по-късно е преотстъпен на Черноморец /Поморие/, където играе до 2011 г. През 2011 г. се състезава за Локомотив /София/, а през 2012 г. за Калиакра /Каварна/. През 2013 г. влиза в отбора на полския Орлич, къде играе половин сезон. През 2014-2015 г. е сред основните играчи на Созопол.

На рождения си ден Мирослав Коев даде интервю за клубния сайт на Нефтохимик. Вижте какво разказа:

Вече от четири месеца си в отбора на Нефтохимик. Как се чувстваш?

Чувствам се чудесно. Въпреки трудностите, които имаме, отборът е съставен от стойностни футболисти. Нефтохимик е клуб с дългогодишни традиции и фенове, затова е гордост да се състезаваш за такъв клуб.

От началото на полусезона в резултатите на отбора преобладават равенствата, има и две загуби и една победа. Смяташ ли, че тази тенденция ще се преодолее до края на първенството?

Смятам, че отборът има много по-голям потенциал от този, който сме показали до тук. Резултатите до момента не са задоволителни, но мисля, че ще съумеем да преодолеем тази тенденция. Надявам се да вземем максималния брой точки от следващите мачове.

Какво мислиш, че не достига на отбора за сега?

Това, което ни липсва, според мен, е повече увереност. Клубът ни е осигурил необходимите условия, за да се развиваме, но може би психологическият фактор ни влияе и това трябва да се изглади.

Разкажи ми за периода, в който се състезаваш за Локомотив София. Отборът тогава беше в елита, но имаше много проблеми. Какво си спомняш от тогава?

Да, наистина имаше много трудности. Отборът тогава изпадаше от А група, имаше много сериозни финансови проблеми. Ние, като футболисти, нямахме необходимото спокойствие да играем пълноценно. Но въпреки всички проблеми, са ми останали само хубавите спомени от този период. Екипът ни беше чудесен и се старахме да дадем максимума, за да помогнем на отбора.

Как се стигна до трансфера ти в полския Орлич?

Трансфера ми в Полша се осъществи буквално за няколко часа. Предложиха ми и не се колебах дълго. Имах желание да опозная футбола и в други страни. Оказа се, че Полша определено не е моето място, но съм доволен от опита, който получих там, макар че беше само половин сезон. Манталитетът на футболистите там е различен от българския. Има желязна дисциплина и поставените изисквания към тях се изпълняват на 100 %. Аз си извадих добри изводи за себе си и за развитието си.

Срещу кой нападател ти е било най-трудно да играеш?

Имал съм доста трудни сблъсъци, но не мога да кажа конкретно име. Мисля, че всяка атака може да бъде стопирана, ако отбраната е добре организирана. Когато защитниците имат самообладание, преценяват добре ситуацията и това им помага да не сгрешат, но ако отстъпят дори за секунда място на паниката, голът във вратата им е сигурен.

Има ли мач, който няма да забравиш?

Има много мачове, които няма да забравя, но един от тях е останал в сърцето ми за цял живот. За жалост си спомням за него със смесени чувства. Това е финалът за Купата на България – Черноморец /Поморие/ срещу Берое, в който загубихме секунди след даденото продължение. Остана ни усещането, че са ни отнели правото да докажем предимството си чрез дузпи. Трудно се преодолява такова разочарование, но това е футбола и затова тази игра е велика.

Предстои ви гостуване на Созопол в събота – отборът, за когото до скоро се състезаваше. Какви са очакванията ти от тази среща? Ти познаваш и двата тима много добре.

Да, познавам и двата отбора. Созопол е труден съперник, особено на свой терен. Надявам се да покажем това, което можем и вярвам, че ще се поздравим с успех.

Очакваш ли да дойдат много зелени фенове на Арена Созопол? Все пак сред тях се настани едно разочарование, сред поразителната загуба от Литекс с 6:0.

Очаквам и се надявам да дойдат. Те наистина ни дават сили да се борим, с невероятната атмосфера, която създават. Вярно е, че ги разочаровахме много, но се надявам да ни дадат шанс да се поправим и да останат зад отбора, въпреки неуспехите. Ще се радвам ако ни подкрепят в това морско дерби.

Днес празнуваш 26-ия си рожден ден. Какво си пожелаваш да ти се случи занапред в личен и професионален план?

В личен план си пожелавам здраве и щастие както за себе си, така и за семейството и приятелите ми. А в професионален си пожелавам да играя пред пълни трибуни с Нефтохимик, на стадион Лазур.