Младшата на Нефтохимик загуби преигран бараж за влизане в Елитна група

Юношите младша възраст на Нефтохимик завършиха областното първенство като първенци в групата си и получиха право на бараж за влизане в Елитна юношеска група U17. Срещата между отборите на Нефтохимик и Розова Долина (Казанлък) трябваше да се проведе на 03.06. в четвъртък на стадиона в град Стралджа. Това обаче не се случи, понеже от Казанлък не се явиха изобщо, при наличието на единия от двата отбора, длъжностно лице, лекар, и съдийска бригада. По всички показатели и правилници на БФС срещата трябваше да бъде дадена като служебна победа на Нефтохимик.

Потърсихме БФС за отговор защо Казанлък ги няма на стадиона, като те ни увериха, че пътуват, но имат проблем с автобуса и са останали на пътя. При което ние решихме да изчакаме още час и половина след посочения за начало на срещата час. Свързахме се с ръководството на Розова Долина да предложим транспорт до Стралджа на момчетата или поне стартовите 11 за да играем срещата, но и това ни беше категорично отказано.
Малко след това моите момчета са видяли публикация в социалните мрежи на треньора на Казанлък, която той пише, че мача е на следващия ден, тоест на 04.06 в петък, а не както е по програма по принцип. При което те се ядосаха и казаха тренер ние отказваме да играем в друг ден и час при положение, че мача е днес и ни лъжат с автобуси и други неща. Те просто не знаят за мача.
Прибрахме се в Бургас и се свързах с колегата от Казанлък Антим Парльов, който буквално ми каза, че не знаят за мача на 03.06, а им е съобщено за ден по-късно.
При това положение попитах къде е грешката в тяхното ръководство ли, или в БФС че те нямат постъпило уведомление за провеждане на този бараж, както и ден и час на срещата. Щом те нямат официално писмо от футболния съюз, то ние взехме решение от морална гледна точка мача да се изиграе. Щом грешката е в ОС на БФС Стара Загора ще излезем и ще изиграем мача, както се разберем.
За втория мач вече и двата отбора получихме официално уведомление от футболния съюз, сподели пред нас треньора на Нефтохимик Красимир Пчеларов.

Срещата в Бургас беше спечелена от гостите от Казанлък с 2:1, като момчетата на треньора Пчеларов изпуснаха дузпа и им беше спорно отменен гол заради засада. Малко преди края на срещата бургазлии завършиха мача с 9 души след червени картони на вратаря и централния защитник.

Цялото ръководство на Нефтохимик и треньора изказват своите искрени благодарности към момчетата и те са победителите, просто късмета понякога обръща гръб!

Момчета, Вие сте истинските победители, защото спасихте човешки живот, добави след края на срещата треньора Краси Пчеларов. Той обясни пред нас думите му към неговите футболисти, понеже в последния кръг на областното първенство в среща между ОФК Поморие и Нефтохимик двама футболисти се сблъскват и наш играч си гълта езика. При което всички момчета са реагирали и успели да спасят живота на своя съотборник. В крайна сметка вие победихте смърта, затова и сте големите победители, сподели още той!