Потокът от желаещи да се учат на футбол в Академията на „Нефтохимик” не спира

P1080626Само седмица след като бе обявен прием на деца, които желаят да играят футбол, треньорите от Футболната Академия на Нефтохимик са изключително приятно изненадани от големия интерес на малките футболисти, които искат да усъвършенстват своите футболни умения.

Напливът от деца, родени през 2003, 2004 и 2005 година е голям, но наред с попълването на тези групи, пристигат и момчета в юношеска възраст, които след тестове могат да станат част от по-големите футболисти. Именно при юношите треньорите отчитат по над 30 футболисти в група, а желаещите да тренират не намаляват.

Според Директора на школата на Нефтохимик Панайот Горов, групите при най-големите са сформирани, а има и желаещи да тренират в Нефтохимик, които идват от различни клубове и градове от страната. Според Горов в отделните възрасти има много интересни деца с талант, който трябва да бъде развит, за да се очаква след време някои от тях да бъдат стойностни попълнения на мъжкия отбор. И сега при най-големите има няколко момчета, които тренират с мъжкия отбор, а в течение на първенството ще добият и по-голямо самочувствие, което ще им помогне да навлязат по-бързо и в мъжкия футбол.

Първенствата започват съвсем скоро, а очакванията за представянето на малките футболисти на Нефтохимик през този сезон са доста по-големи в сравнение с минали години.