Момчил Желев: Няма да допуснем старите грешки

Момчил Желев е сред играчите с най-много мачове за Нефтохимик. Възпитаник на школата, преминал и през други отбори, той е футболистът, на когото се пада тежката задача да поведе младите си съотборници към завръщането на тима в майсторската група.
Ето какво каза той преди началото на първенството:

– Момчиле, каква е обстановката в отбора преди старта? Има ли напрежение?
– Мисля, че всичко в подготовката премина много добре. Изиграхме доста контроли, нямаше като цяло и сериозни контузии. В отбора дойдоха и нови момчета, които горят от желание да се докажат. Напрежение няма, защото сме готови, но все пак се вълнуваме от първия официален мач в първенството.

– Знаете ли за какви премии ще играете и уточнено ли е всичко в материален аспект?
– След като зад нас стоят сериозни организации, като Община Бургас, нашите спонсори, не може да има никакви съмнения, че нещата не са ясни. Да, знаем за какво играем. Възнаграждения, премии – абсолютно всичко е уточнено. Сумите не са космически, но за нас е важно представянето. Всеки от футболистите и по-опитните и по-младите, знаят, че играят за фланелката на отбора, а тя много тежи. Повечето сме израстнали в този отбор и сега е важно какво ние ще му дадем. Всеки знае какво е дал Нефтохимик – на Бургас, на феновете, на футболистите.

– През миналия сезон малко не достигна да се преборите за място в елитната група. Как стоят нещата сега?
– За нас е ясно – Нефтохимик трябва да играе в А група. И не е необходимо да ни се поставят цели. Ние ги знаем. Говорили сме много пъти – ние футболистите, че играем за отбора, името и феновете. Надявам се и те да са много повече, на стадиона отколкото досега. През миналия сезон сгрешихме в два-три мача и това костваше отпадането от борбата за първите две места. През този сезон ще направим всичко възможно да не допуснем старите грешки.

– Ти как се чувстваш, готов ли си за първенството.
– Слава богу, нямам никакви проблеми и се надявам да дам това, което се очаква от мен още в първия мач тази седмица.