Нафтата с първа тренировка през новата седмица

След двубоя с Калиакра, загубен нещастно от Нефтохимик с 2:1, футболистите на тима бяха пуснати в двудневна почивка. За днес следобед е предвидена първата тренировка за седмицата, която ще се проведе на базата в Долно Езерово.

Заниманието ще започне с обичайния разбор от последния шампионатен мач. Старши треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов бе критичен към своите футболисти преди тренировката. Според наставника, Нефтохимик е поднесъл на тепсия победата на своите съперници, след две елементарни грешки в защита. Затова през седмицата тренировките ще бъдат насочени към изчистване на допусканите слабости, които както в последния мач в Каварна, могат да се окажат решителни за крайния изход от всеки един двубой. Треньорът бе категоричен, че футболистите трябва да се концентрират върху своята игра, за да се постигат добри резултати.

Според медицинския щаб на тима, днес тренировки с отбора ще започне капитанът Момчил Желев, който е много необходим на отбора, както се видя от последните срещи. Той обърна глезен при гостуването на Светкавица преди три седмици, но вече се чувства добре и ще бъде тестван на днешното занимание, дали може да издържи на натоварванията. С проблеми след двубоя в Каварна е и Галин Димов, който бе заменен десетина минути преди края на последния мач. Той получи мускулен спазъм в двубоя с Шумен, който явно все още не е отшумял напълно. Днес ще се види и състоянието на Румен Николов, който бе изритан лошо в наказателното поле на домакините от Каварна и лекарския екип в продължение на няколко минути му оказваше помощ. Играчът остана на терена, но бе заменен малко след началото на второто полувреме, поради проблеми от удара, който получи по-рано. От отбора ще липсват двамата младежки национали Емануил Манев и Живко Петков, които са на лагер преди контролата с Македония. Останалите футболисти са на разположениe и ще тренират нормално.

До края на седмицата програмата на отбора включва по една тренировка дневно, като за четвъртък е планирано и възстановително занимание.