снимкамач

 

ФК Спартак (Плевен) – ПФК Нефтохимик (Бургас) 3:3 (краен)
29.08.2015 г., събота, начало: 18:00 часа
стадион „Плевен” –  град Плевен
Главен съдия: Петър Костадинов
Помощници: Д. Страхилов, М. Хараланов


Спартак: Орлинов, Цв. Тодоров (90 – Бенков), Б. Христов (51 – Антонов), Пейчев, Григоров, Т. Тодоров, Ботев (72 – Илиев), Гергов, Ст. Христов, Шопов-к, Бенков
(Пантев, Антонов, Денков, Георгиев, Илиев)
Старши треньор: Роберт Петров

Нефтохимик: Денчев, Хаджиев, Величков, Трифонов, Андонов, Мечев, Чанев, Борисов (76 – Гущеров), Любенов-к (62 – Рачев), Неделчев (46 – Баев), Георгиев
(Господинов, Гущеров, Рачев, Дрянов, Гочев, Баев, Кижев)
Старши треньор: Атанас Атанасов

В третото си гостуване през есенния полусезон, Нефтохимик излиза в Плевен срещу местния Спартак. Домакините са със 100%-успеваемост от трите си срещи на стадион „Плевен”, докато нашият състав все още няма записан актив извън Бургас – две поражения в мачовете далеч от „Лазур”. Старши треньорът на гостите Атанас Атанасов чака своя първи пълен успех начело на тима и силно се надява и вярва, че това ще се случи на място, където той е прекарал немалка част от кариерата си на наставник. Изходната позиция на Спартак в класирането е 4-то място с 11 точки, бургазлии са 11-ти с 5. В кръга преди настоящия, Спартак падна с 4:1 от Литекс II в Ловеч, а Нефтохимик завърши 1:1 с Дунав на свой терен.
В отбора на „зелено-белите” последен двубой от тримачовото си наказание изтърпява първият капитан Станислав Жеков. През миналата седмица нападателят Ивелин Василев бе болен и не беше на разположение на своите треньори за сблъсъка с Дунав, но сега е готов за игра. Получилият травма в мача с русенци външен полузащитник Симеон Баев е добре и ще може да вземе участие, ако Атанасов му гласува доверие. Тийнейджърът Ростислав Петров още не е в подходяща за официални срещи кондиция, но пък за сметка на това вратарят Петър Денчев е картотекиран и ще има възможност да попадне за пръв път в групата за двубой.
За Спартак със сигурност ще отсъства централният защитник Живко Господинов, който е наказан. Под въпрос са крайните бранители Пламен Танев и Станислав Георгиев.

НА ЖИВО ПО МИНУТИ:

Минути преди началото на срещата се оказа, че двама от гласените за титуляри в тима на домакините – Христо Кирев и Антони Иванов имат проблеми с медицинските документи и делегатът на двубоя Павел Панов съобщи, че двамата нямат право да вземат участие в мача. На тяхно място сред стартовите единайсет влизат Николай Ботев и Христо Гергов. Така Спартак остава само с петима резервни състезатели.

За бургазлии повторен дебют със зеления екип прави вратарят Петър Денчев. Капитан, в отсъствието на Жеков и Господинов, ще бъде Любчо Любенов.
33-градусова жега очаква двата тима да излязат на терена. В сектора за гостуващи фенове са пет човека. Общо на стадиона са около 300.
Сред по-любопитните имена на трибуните са Даниел Моралес, Николай Димитров-Джаич и Пламен Гетов.

1 мин. – Начало на мача.
2 мин. – Чанев е свален на земята в центъра на терена. Бързо след изпълнението на фаула гостите загубиха топката и Стефан Христов от средата на пеналта би встрани от вратата на Денчев.
5-мин. – Капитанът Васил Шопов стреля на метър от дясната греда на Денчев след атака вляво.
8-мин. – Христов бе откровено съборен с ръце от Трифонов в наказателното поле, но реферът Костадинов не даде сигнал за нищо нередно.