Нефтохимик – Етър 7:0 и нова среща с историята

70От днес привържениците на футбола в Бургас, както и тези в страната и по света ще могат да видят поредната паметна победа на Нефтохимик в първенството на страната през 1998 година. Този път момчетата на Димитър Стойчев „се разправят” с един от бившите шампиони на България – Етър Велико Търново с повече от категоричното 7:0.

В отбора на Нефтохимик играят легендите Велиян Парушев, Благо Митрев, Митко Трендафилов, Антон Спасов, Краси Денев, Ганчо Евтимов, Веско Петков, Тошко Янчев, Веско Бранимиров. Както се разбира от коментара, поради проблеми в мача не могат да вземат участие футболисти като Тошко Киселичков, Илия Груев, Краси Димитров. Сред резервите пък са Станимир Димитров, Станчо Цонев и Малин Орачев , които очакват своя шанс в звездната селекция на нафтата.

Мачът с Етър е един от най-резултатните за отбора на Нефтохимик в А група и най-голям като победа в цифрово изражение. Тук Антон Спасов отбелязва цели 4 гола, между които и един от най-бързите голове за нафтата. Повече за самия мач обаче привържениците на футбола могат да видят от видеото.

Следващата седмица ще има поредна среща с култов мач на най-добрия бургаски отбор.