Нефтохимик завърши наравно с Раковски

IMG_3247Двата отбора изиграха добър двубой на отлично подготвения терен в Ахелой. В мача не липсваха головите ситуации и острите единоборства и по тази причина старши треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов определи мачът като истинска битка, такива каквито са и двубоите в Б футболната ни група.

Димчо Ненов даде почивка в мача на няколко от основните футболисти между които Васил Калоянов, Живко Петков и Евгени Караманов. Останалите се включиха в игра, като младите в отбора останаха по-дълго време на терена. Радостното е, че едно цяло полувреме в мача изигра Стамен Ангелов, който е излекуван от контузията си ще бъде готов за началото на първенството, както и Диян Лефтеров, който също вече е излекуван от травмата си в коляното.

Няколко добри възможности се откриха пред нападателите на Нефтохимик, но липса на опит и самочувствие пред гола попречиха на Хюсеин Филипов, Жак Коен и Янаки Смирнов да отбележат гол и мачът завърши при нулево равенство. Като цяло контролата бе много полезна за отбора на Нефтохимик, който веднага след мача се прибра на лагера в Слънчев бряг.

По-късно следобед футболистите ще направят тактическа тренировка и възстановяване, а от утре Нефтохимик продължава с подготовката за новия сезон в курортния комплекс Слънчев бряг.