Нефтохимик загуби от Витоша и изпадна във Втора лига

Отборът на Нефтохимик завърши по кошмарен начин тазгодишното първенство. „Зелените“ загубиха от Витоша Бистрица баражът за Първа лига и по този начин през следващата година Нефтохимик ще играе във Втора лига. Мачът се игра на стадион „Трейс Арена“ в Стара Загора.

През целия двубой Нефтохимик игра нервно и прибързано и реални голови положения пред врата на Витоша липсваха. От своя страна тимът от Бистрица разчиташе на контраатаки за да затрудни Янко Георгиев. През целия мач „шейховете“ бяха мощно подкрепяни от над 300 човека, които бяха пропътували разстоянието до Стара Загора. За Нефтохимик на добри ситуации за гол излязоха на няколко пъти Мариян Огнянов и Галин Иванов, но ударите им бяха неточни. И точно когато се очакваше Нефтохимик да натисне своя съперник се случи най-лошото. При една контраатака на Витоша в 58-та минута Офоте Пол се оказа непокрит в наказателното поле на Нефтохимик и с глава откри резултата. След това попадение Нефотхимик заигра още по-нервно и до края на срещата разчиташе предимно на дълги топки към нападателите, но те не дадоха резултат и Витоша спечели срещата, а с това и правото през следващата година да играе в Първа лига.

Така въпреки огромното желание на всички в бургаския клуб и следващата година Бургас да има футболен клуб в Първа лига, това не се случи и Нефтохимик завърши по възможно най-лошия начин първенството.