Нефтохимик загуби от Лудогорец

 

IMG_9169

Отборът на Лудогорец победи в мач от 9-тия кръг Нефтохимик с 4:0. Домакините започнаха мача със самочувствие и на високи обороти, докато бургаския тим бе видимо смутен и допускаше грешки. Така се стигна и до първи гол във вратата на Караманов. Защитата пусна в уличка Кишада и той успя да ритне топката във вратата за 1:0.

Малко по-късно отново той добави втори гол, с който увеличи аванса на шампионите. Последваха нови атаки, но Караманов и защитниците на Нефтохимик се намесиха добре на няколко пъти и предотвратиха опасностите пред Караманов. В средата на полувремето пред Живко Петков се откри добра възможност да намали разликата, но ударът му от границите на наказателното поле премина на сантиметри от вратата на бившия шейх Чворович.

И второто полувреме премина с превес на домакините, които още два пъти успяха да отбележат във вратата на Нефтохимик. Трябва да се отбележи обаче, че след 60-та минута бургаският тим изравни играта, а отлични възможности за гол имаха отново Живко Петков и влезлите като резерви Емануил Манев и Васко Калоянов, но ударите им не успяха да попаднат в мрежата на домакините.

Така Нефтохимик остава в класирането с актив от 7 точки, а в следващия – междинен кръг в сряда, отборът гостува на Левски в столицата.