Нефтохимик загуби от ЦСКА в контрола

_T8G4671Над 3000 зрители наблюдаваха контролната приятелска среща между ЦСКА и Нефтохимик на Лазур. Чудесно време добър терен и много настроение съпътстваха срещата между двата тима.

Двамата треньори заложиха на най-доброто, с което разполагат. Не след дълго се видя класата на ЦСКА и гостите упражниха натиск към вратата на шейховете. Последваха няколко опасности пред вратата на Цветан Димитров. Двете попадения за „армейците“ през първата част паднаха в 17-та и 21-та минути след красиви изпълнения на Спас Делев и Мишел Платини. Домакините не се предадоха, въпреки двата бързи гола и успяха в края на първата част от 30 минути да намалят разликата чрез Любомир Божинов.

За втората част от мача, двамата треньори направиха доста промени, но въпреки това мачът продължи в добро темпо и показа, че и в България контроли, могат да се играят като официални срещи. Гостите продължиха да са по-активни и държаха инициативата, но до нови попадения във вратите не се стигна. В последната третина на двубоя отборът на ЦСКА вдигна оборотите и в рамките на няколко минути стигна до няколко сериозни опасности пред вратата на Нефтохимик. При една от атаките Мартин Камбуров остана непокрит в наказателното поле и от 7-8 метра за трети път огорчи домакините за крайното 3:1.

Проверката бе много полезна и за двата тима, т. като треньорите използваха всички свои футболисти на различни позиции и при различни игрови схеми. След мача и двамата наставници изразиха удовлетворението си от проверката.