Нефтохимик започва в Салерно срещу тима на Спес

P1100455Малките футболисти на Нефтохимик пристигнаха снощи в Салерно и се настаниха в близост до базата за тренировки. Играчите на Нефтохимик са били много сърдечно посрещнати от местните жители, които са организирали специална вечер за гостите от България.

Базата, на която се подготвят нашите футболисти се намира на 5 км от Салерно. В нея има 4 открити терена с изкуствена настилка, два закрити футболни терена, волейболно и хандбално игрища. На тази база ще се играят част от мачовете, които започнаха сутринта. Преди тяхното начало футболистите на Нефтохимик проведоха 40 минутна тонизираща тренировка, след която треньорът Антон Николов определи и състава за предстоящия мач.

От 19 часа българско време започва първия двубой на нашите срещу отбора на Спес. Веднага след края му ще бъде официалното откриване на турнира, в което ще участват всички отбори, както и много официални гости, сред които известни футболисти от областта и Неапол.

След като спечелиха турнира на Щрабаг в столицата през януари, малките футболисти на Нефтохимик отново са амбицирани да се представят достойно и да се завърнат с международен трофей.

Утре сутрин бургаските футболисти ще отидат да разгледат една от световните забележителности на Южна Италия, а именно древноримския град Помпей, погълнат от лавата на Везувий. Децата ще направят снимки на вулкана, който се намира близо до най-големият старинен музей под открито небе.

Информация за двубоя и откриването на турнира, очаквайте по-късно тази вечер на официалния сайт на ПФК „Нефтохимик 1962“ www. neftochimic.com