Нефтохимик заявява два стадиона за „А“ група

proekt2
В момента членове на УС на Нефтохимик водят разговори с изпълнителния директор на Черноморец Пламен Киряков, по повод ползването на стадион Лазур през новия сезон. Разговорите са в напреднала фаза и до дни се очаква официалното обявяване на позитивния изход от тях.

През миналия сезон нафтата игра своите мачове на Лазур, за което допринесе и сериозния ангажимент на кмета Димитър Николов, който спази даденото обещание пред фенове и ръководство, отборът да играе в Бургас. И през новия сезон Общината ще продължи да оказва подкрепа на футболния клуб, като това се изразява в логистична и конкретна финансова помощ за новака в А група.

В същото време Нефтохимик очаква на общинска сесия в Несебър да се резолира писмото на клуба за ползване на градския стадион в града. След като това стане факт, клубът ще внесе в БФС договорите за ползването на двете съоръжения за своите домакински срещи.

Преди мача с отбора на Калиакра Каварна, футболистите на нафтата получиха по две заплати. В същото време вече са готови новите договори на футболистите, които ще бъдат подписани в близките дни. Нефтохимик ще картотекира своите футболисти в БФС седмица преди началото на първенството, по график одобрен от футболния съюз.