Нефтохимик излезе трети след победа над Септември Симитли

Отборът на Нефтохимик победи предпоследния в групата Септември с 2:0 пред 1500 свои привърженици.

Срещата започна с едноминутно мълчание в знак на съпричастие и последна почит към починалата съпруга на национала Радостин Кишишев, който тръгна именно от Нефтохимик към националния отбор и големия футбол. Футболистите на нафтата изиграха мача с черни ленти на ръкавите си и се вложиха максимално в двубоя.

От самото начало домакините наложиха своя стил и притиснаха съперника си в собствената му половина. В завършващия удар обаче отборът грешеше, като показа на няколко пъти тази своя известна слабост. Гостите опитваха да играят на контраатаки, но те се разбиваха пред наказателното поле на домакините.

Така се стигна до 18-та минута, когато Божинов изпълни корнер отляво на вратата на гостите, централният защитник Диян Молдованов се извиси над всички и с глава насочи неспасяемо топката в мрежата. След гола нафтата продължи да напада, но отб=ново липсваше или точност в завършващата фаза или младите футболисти избързваха в голямото си желание да отбележат нов гол. В 38-та минута след заучено изпълнение на пряк свободен удар, Молдованов изстреля истинска бомба, топката се удари в страничната греда и влетя в мрежата за втори път.

Домакините изиграха предпазливо второ полувреме, в което запазиха разликата от два гола.
В 60-та минута неприятна контузия получи младежкият национал Живко Петков, който напусна играта принудително.

В следващия кръг Нефтохимик гостува на Светкавица Търговище.