Нефтохимик и Сливен играят благотворително в памет на Велиян Парушев

errrПо време на прощаването с големия бургаски футболист Велиян Парушев, възникна идеята за благотворителен мач между отборите на Нефтохимик и Сливен. Мачът по предварителен замисъл трябва да се състои непосредствено преди подновяването на първенството на страната за пролетния полусезон.

Както е известно Велиян е родом от Сливен, където започва и професионалната си кариера като футболист. Мачът ще се играе на стадион Хаджи Димитър, а набраните средства ще отидат за подпомагане на семейството на капитана на шейховете.

В същото време бившите съотборници на Велиян от Нефтохимик имат идеята за мач на стадион Лазур между звездната формация на отбора и сборен отбор от български футболисти – ветерани. В него ще бъдат поканени футболисти от ЦСКА и Сливен, които са играли рамо до рамо с Велиян, както и много известни футболисти от близкото минало. Идеята е в съвсем начална фаза, но със сигурност скоро по нея ще има развитие. Мачът се предвижда да се играе през месец май, непосредствено след края на първенството.