Нефтохимик: Нуждаем се от сигурност и подкрепа

IMG_3857
Нефтохимик проведе по нетрадиционен начин поредната си пресконференция. Големият интерес към нея, след анонсираните ден по-рано проблеми, принуди журналистите, треньорът и футболистите да се пренесат на открито, т. като офисът на клуба се оказа тесен за множеството.
„Ще търсим победа на всяка цена над „Банско“ в неделя, заявиха треньорът Димчо Ненов и футболистите на клуба Диян Молдованов, Юри Иванов и Любомир Божинов.

„За този мач ще разчитаме изключително много и на феновете. В труден период сме и като игрови план, и като финанси. Но с общи усилия съм убеден, че можем да постигнем успех срещу „Банско.“, категоричен бе старши треньорът Димчо Ненов.

„По принцип добър футбол се прави с пари. Притиснат ли си от странични ситуации няма как да си спокоен.“, допълни още наставникът на бургазлии. След преведената сума от Лук Ойл е в размер на 300 000 лева, нещата се успокоиha и отборът изигра най-силните си мачове. Но само с тези средства не може да съществува професионален футболен клуб. Всеки, който е в кухнята на футбола може да го потвърди. Не говоря за космически бюджети, а за това да имаме сигурност-продължи Ненов.

„Ние сме на 5-6-то място в „Б“ група като бюджет. Имам предвид заплащане на футболисти и треньори. Не искам да обявявам възнагражденията, но те са ниски и когато един месец, не ги вземеш си обречен на изпитания. Никога не сме имали финансови претенции. Всеки е подписал договор и знае за какво играе. Повечето от момчетата са юноши на тима и даже не е трябвало да обясняваме как стоят нещата – каза треньорът. Но от друга страна искахме сигурност – да се знае, че като дойде месеца, футболистите и техните семейства ще могат да посрещнат разходите си.“, заяви още треньорът на „шейховете“.

„Поели сме ангажимент към клуба „Нефтохимик“ – даже и да не се намерят пари, ние ще изкараме сезона и ще дадем всичко от себе си, но има дребни неща, за които някой трябва да се погрижи“, допълни той. Предстоящият мач с „Банско“ е обезпечен. Проблемно е гостуването в Разлог, което е след две седмици. Дано дотогава има позитивно решение на нещата – пожела си Ненов.