Нефтохимик обедини бургаските клубове в името на справедливото им субсидиране

IMG_1379-1000x666По инициатива на ръководството на Нефтохимик, и със съдействието на други клубове, днес се проведе дискусионна среща по повод новия проект на наредба за финансово подпомагане на бургаските спортни клубове. На срещата присъстваха представители на колективни и индивидуални спортове и общински съветници, сред които и председателят на Комисията по спорт и младежки дейности Калчо Белов.

Основна тема на форума беше процентното разпределение на общинския бюджет за спорт, което предвижда 70 % от средствата да се разпределят между клубовете за колективни спортове и 30%  между клубовете за индивидуални. Според присъстващите представители на клубовете за отборни спортове новият механизъм за подпомагане ще гарантира справедливо разпределение на средствата, съобразено с нуждите и капацитета на всеки клуб.

На срещата присъстваше и един от основните противници на проектонаредбата – общинският съветник Румен Ангелов, който също изложи мотивите си да изпрати до местния парламент предложение за изменение и допълнение на наредбата.

Организираната дискусионна среща обедини клубовете за отборни спортове в община Бургас в подкрепа на документа в сегашния му вид. Те взеха решение да излязат с обща декларация, която да представят пред Общинския съвет, преди заседанието на 24 февруари, на което ще се гласува новата наредба.

„Много съм щастлив, че успяхме да се обединим и да се аргументираме добре. Достойно е за уважение, че представители на различни клубове и различни спортове действат единно в името на една справедлива кауза. Вярвам, че общинските съветници ще вземат най-доброто решение, с което ще подпомогнат развитието на спорта в Бургас.“ – каза административният директор на Нефтохимик Николай Тодоров.