Нефтохимик отпътува за Шумен

neftohimik-rakovski
Старши треньорът Антон Спасов определи група от 18 футболисти, които днес заминаха за Шумен, където утре отборът ще срещне тимът на домакините. В Бургас останаха наказаните за по една среща Любомир Божинов и Христо Лемперов. От групата отсъства и Милен Гамаков, който утре също има мач, но с отбора на Рединг, в който английските мениджъри на елитния тим ще преценяват на място качествата на младока. В състава на Нефтохимик обаче се завръщат Галин Димов, Живко Петков и Станимир Митев, които изтърпяха своите санкции да не участват в по една среща.

В отбора на лидера в класирането няма контузени футболисти. Играчите получиха по ден почивка за Великденските празници, но повечето от тях споделиха, че са прекарали времето във възстановяване и с мисъл за предстоящия двубой в сряда. Ако бургаския тим спечели двубоя под Мадарския конник, то задачата се свежда до още две победи в двата домакински мача с Калиакра и Спартак Плевен. Днес след пристигането в Шумен е предвидена една лека тонизираща тренировка на градския стадион.

Старши треньорът Антон Спасов сподели преди заминаването, че не го интересуват никакви сметки, а само това отборът да побеждава. На първата тренировка за седмицата той и неговият помощник Станимир Димитров направиха много сериозен разбор на слабостите и грешките от мача със Светкавица.

Очаква се, въпреки работния ден за Шумен да пътува група от около 50 привърженици на отбора. От ръководството очакват цивилизовано поведение на феновете, за да не се стига до парични санкции на клуба, така както се случи при домакинския мач със Светкавица на стадион Лазур.